Kip met peultjes en doperwtjes
Zo maak je 't klaar:
1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
2. Was de peultjes en snijd er een puntje af.
3. Snijd een dun stukje van de schil van de gewassen sinaasappel en snijd dit heel fijn.
4. Pers de halve sinaasappel uit.
5. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
6. Verwarm de olie en bak hierin de kip lichtbruin.
7. Roerbak de sinaasappelschil, de bosuitjes en wat gemberpoeder mee.
8. Voeg de peultjes, de doperwten, het sinaasappelsap en het water toe en stoof de groente en de kip in 5 minuten gaar.
9. Kook intussen de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
10. Was de taugé en warm dit kort met de kip mee.
11. Maak op smaak met de ketjap en peper en geef de noedels erbij.
Eet smakelijk!
|
* 2 bosuien
* 200 gram peultjes
* ½ sinaasappel
* 200 gram kipfilet
* peper
* gemberpoeder
* 2 eetlepels olie
* 200 gram doperwten (diepvries)
* 100 ml water
* 175 gram volkoren noedels
* 100 gram taugé
* 1 eetlepel ketjap manis |
|